Koka egen fond

Koka egen fiskfond

Låt fonden koka sakta i max 30 min. Dra av grytan från spisen och låt dra under lock i 30 min. Sila fonden genom en finmaskig sil eller silduk.
Kockskolan - koka egen fiskfond

Fiskfond med vår steg för steg guide

Tid: ca 1 tim

Ingredienser

  • 1 kg fiskben
  • 2 gula lökar
  • 1 st palsternacka
  • 1 st lagerblad
  • 5 kvistar timjan

Steg för steg

  1. Skölj benen noga. Lägg dem i en stor gryta och fyll på med vatten. Låt koka upp.
  2. Skumma av fonden.
  3. Tillsätt de grovt skurna grönsakerna och kryddorna.
  4. Låt fonden koka sakta i max 30 min. Dra av grytan från spisen och låt dra under lock i 30 min.
  5. Sila fonden genom en finmaskig sil eller silduk.

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond