Koka egen fond

Koka egen grönsaksfond

Dra av grytan från spisen och låt stå under lock i 30 min så att alla smaker släpper från grönsakerna. Sila.
Kockskolan - Grönsaksfond

Grönsaksfond med vår steg för steg guide

Tid ca 1 tim.

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 1 st palsternacka
  • 2 st morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 st vitlöksklyftor skalade
  • 1 st lagerblad
  • 5 kvistar timjan
  • 5 kvistar persilja

Steg för steg

  1. Grovhacka alla grönsakerna och lägg i en kastrull.
  2. Täck med vatten och låt koka i ca 30 min, utan lock.
  3. Dra av grytan från spisen och låt stå under lock i 30 min så att alla smaker släpper från grönsakerna.
  4. Sila.

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond