Koka egen fond

Koka egen kalvfond

Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar. Sila av benen och grönsakerna och koka ner din fond tills den blir kraftig i smaken.
Kockskolan - Koka egen kalvfond

Kalvfond med vår steg för steg guide

Tid: ca 8 timmar

Ingredienser

  • 1 kg sågade kalvben
  • 1 st morot
  • 2 st gula lökar
  • ¼ rotselleri
  • 1 st krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 10 st vitpepparkorn
  • 5 st timjankvistar
  • 1 st lagerblad

Steg för steg

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm (rosta 1 ca 1 tim).
  3. Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
  4. Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna rostas med i ugnen ca 30 min.
  5. Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
  6. Tillsätt allt i en stor gryta och täck med vatten.
  7. Koka upp och skumma av under tiden.
  8. Tillsätt kryddorna och koka/sjud fonden på låg temperatur i 5-6 timmar. Fyll på med vatten under tiden.
  9. Sila av benen och grönsakerna och koka ner din fond tills den blir kraftig i smaken.

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond