Kockskolan

Lilla skaldjursskolan

Skaldjur frĂ„n den svenska vĂ€stkusten anses av mĂ„nga vara vĂ€rldens bĂ€sta. Allt tack vare Atlantens salta och kalla vatten som gör köttet fastare och mer aromatiskt. Enligt gammal sed Ă€r det mĂ„naderna med ”R” som Ă€r den bĂ€sta tiden att Ă€ta skaldjur, men nu för tiden gĂ„r det faktiskt att fĂ„ tag i fina skaldjur Ă„ret om. HĂ€r visar vi dig steg för steg hur du delar en hummer, kommer under skalet pĂ„ en krabba och hur du tillagar musslor. Följ vĂ„ra rĂ„d och vi lovar att bĂ„de dina gĂ€ster och smaklökar kommer att bli imponerade.

Recept

Brynt pilgrimsmussla med grönsakssmör

Recept

FÀnkÄlsdoftande Musselsoppa

Recept

Fiskgryta med hummer och fÀnkÄl

Recept

SkaldjurssÄs med cognac