Kockskolan

SÄ hÀr gör du WasabimarÀng

Italiensk marÀng Àr vÀldigt anvÀndbart i mÄnga desserter, tÄrtor och bakverk.
Vi har valt att bjuda pÄ ett annorlunda recept med wasabi som passar bra till fisk, skaldjur och vitt kött.

WasabimarÀng

65 g Àggvita
50 g vatten
90 g socker
30 g lime, saften av
1-3 tsk wasabi
1 tsk flingsalt

Du behöver en livsmedelsbrÀnnare för att brÀnna av marÀngen samt en sockertermometer för att hÄlla koll pÄ temperaturen.

1. Dela pÄ Àggen och skilj Àggvitan frÄn gulan. Det Àr viktigt att Àggvitan Àr helt ren frÄn gula och att alla redskap Àr riktigt rena.
2. Börja vispa nĂ„gra minuter pĂ„ lĂ„g hastighet. Öka dĂ€refter hastigheten till mellanfart. Äggvitorna ska bli riktigt styva.
3. Koka under tiden sockerlag.

Sockerlag

1. HÀll socker och vatten i en kastrull, koka lagen tills den blir 120 grader. AnvÀnd termometer!
2. TillsÀtt lime, rör om och koka tills lagen blir 121 grader.

MarÀng forts.

4. Öka hastigheten till högsta fart och hĂ€ll i sockerlagen i en tunn strĂ„le. Vispa pĂ„ hög fart ca 1 minut och fortsĂ€tt sedan vispa marĂ€ngen pĂ„ lĂ€gsta hastighet tills den blir kall.
5. SmaksÀtt marÀngen med wasabi och salt.

NÀr det Àr dags att servera sÄ spritsa, klicka eller stryk ut marÀngen pÄ tallrikarna och brÀnn av den med brÀnnaren.