Såsskolan

Första såshjälpen

Såsen smakar inget, såsen är för salt, såsen blir för stark, såsen blir för tjock, såsen blir för tunn, såsen klumpar sig - Vad gör jag?
Kockskolan - Första såshjälpen

Identifiera problemet och rädda såsen

Såsen smakar ingenting

Smaka av med lite flytande fond, kanske en skvätt konjak eller lite av din favoritsoja.

Såsen är för salt

Prova att koka med 1–2 skalade potatisar, de suger nämligen upp det överflödiga saltet. När sältan är lagom plockar man ur potatisen.

Såsen har blivit för stark

Späd med lämplig mejeriprodukt eller utspädd fond.

Såsen har blivit för tjock

Späd med vätska, till exempel vin, grädde eller utspädd fond.

Såsen har blivit för tunn

Lägg i en klump beurre manié, eller rör ner lite mjöl i vatten eller mjölk och sedan vispa ner i såsen, s k toppredning.

Såsen klumpar sig

Sila såsen genom en trådsil eller tesil.

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond