Skaldjursskolan

Rensa musslor

När du ska tillaga färska musslor är det viktigt att de fortfarande lever. Musslor ska alltid vara slutna innan tillagning. Köp gärna färska, kravmärkta eller MSC-märkta musslor.
Kockskolan - Rensa musslor

Steg 1 – Musslor är en lyx i vardagen som är lätt att tillaga

Musslor ser väldigt svårt och lyxigt ut, men är faktiskt otroligt enkla att laga själv och dessutom mycket prisvärda. Här kommer några tips som får dig att lyckas med dessa små härligheter.

Rensa musslor - steg 1

Steg 2 – Rensa musslor

När du ska tillaga färska musslor är det viktigt att de fortfarande lever. Musslor ska alltid vara slutna innan tillagning. Knacka på de musslor som är öppna – sluter de sig är de ok att använda, annars ska de slängas. Detsamma gäller skadade och trasiga musslor. Sen ska de stängda musslorna sköljas, skrubbas rena och skäggas fria från trådar och alger.

Rensa musslor - steg 2

 

Steg 3 – MSC märkta musslor för havens skull

Tänk på våra hav. Köp gärna färska, kravmärkta eller MSC-märkta musslor.

Rensa musslor - steg 3

 

 

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond