Här är en guide för kött, fågel, fisk och skaldjur.
Innertemperatur Nötkött | |||
---|---|---|---|
Biff | 55-70 ˚C | Nötytterfilé | 55-70 ˚C |
Entrecote | 55-70 ˚C | Oxfilé | 55-70 ˚C |
Flankstek | 55-70 ˚C | Rostas | 55-70 ˚C |
Fransyska | 70-75 ˚C | Ytterlår | 80-85 ˚C |
Högrev | 80 ˚C | Nötfärs | 70 ˚C |
Nöt bog | 70-80 ˚C | Rostbiff | 58-70 ˚C |
Nötbringa | 85-90 ˚C | Rostbiff | 55-70 ˚C |
Innertemperatur Fläskkött | |||
---|---|---|---|
Benfri kotlett | 70 ˚C | Fläskytterfilé | 70 ˚C |
Benfri kotlettrad | 70 ˚C | Grillspjut | 70 ˚C |
Flintastek | 70 ˚C | Fläskkotlett | 70 ˚C |
Fläskbog | 70 ˚C | Kotlettrad | 72 ˚C |
Fläskfilé | 70 ˚C | Skinkstek | 70 ˚C |
Fläskfärs | 70 ˚C | Sidfläsk | 80 ˚C |
Fläskkarré | 80-85 ˚C | Köttfärslimpa | 70 ˚C |
Innertemperatur Kyckling & Kalkon På kycklingdelar med ben mäts temperaturen intill benet. |
|||
---|---|---|---|
Hel kyckling | 82 ˚C | Kalkonfilé | 72 ˚C |
Kycklingfilé | 72 ˚C | ||
Kycklingklubba | 82 ˚C | ||
Kycklinglår | 82 ˚C | ||
Kycklinglårfilé | 72 ˚C | ||
Kycklingvingar | 82 ˚C | ||
Kalkonbröst | 72 ˚C |
Innertemperatur Vilt | |||
---|---|---|---|
Hjortfilé | 58-70 ˚C | Älgstek, fransyska | 70-75 ˚C |
Hjortstek | 65-70 ˚C | Älgkött kalv, entrecote | 60-70 ˚C |
Rådjurssadel | 60-65 ˚C | Älgkött, biff | 58-70 ˚C |
Rådjursstek | 60-70 ˚C | Vildsvin | 72 ˚C |
Älgkött kalv, biff | 60-70 ˚C | Vildsvinsstek | 72 ˚C |
Älgfilé, kalv | 65 ˚C | ||
Älgfilé | 58-70 ˚C |
Innertemperatur Lamm | |||
---|---|---|---|
Lamm, entrecote | 58-70 ˚C | Lammrostbiff | 58-70 ˚C |
Lammfilé | 65-70 ˚C | ||
Lammfärs | 60-65 ˚C | ||
Lammkotlett | 60-70 ˚C | ||
Lammracks | 58-70 ˚C | ||
Lammstek | 70-75 ˚C | ||
Lammytterfilé | 60-70 ˚C |
Innertemperatur Fisk & Skaldjur | |||
---|---|---|---|
Hel fisk | 56 ˚C | Hummer | 40 ˚C |
Lax | 56 ˚C | Havskräfta/flodkräfta | 40 ˚C |
Tonfisk | 32 ˚C | Krabba | 45-50 ˚C |
Torsk | 56 ˚C | Pilgrimsmussla | Serveras med rå kärna |
Torskrygg | 56 ˚C | ||
Hälleflundra | 56 ˚C | ||
Ostron | Tills de öppnar sig |