Biff med rotfrukter och rödvinssky

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En riktigt festmåltid! Biff med rotfrukter och rödvinssky är en mustig, smakrik festmåltid som passar perfekt till nyårsfirandet!

I receptet för Biff med rotfrukter och rödvinssky rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Biff med rotfrukter och rödvinssky

Ingredienser

Runt 45 minuter
4

portioner

600  rostas
  Olja
  Smör
  Lagerblad
  Timjan
Ugnsrostade rotfrukter   
300 g jordärtskocka
2 st morötter
1 msk smör
1 msk rapsolja
Såsen   
1 dl hackad lök
1 st hackad morot
1 st hackad palsternacka
1 msk smör
2 dl rött vin
3 dl vatten
2 msk röd vinäger
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
1 msk farinsocker
  maizena
Tillbehör   
 potatismos
100 g finriven parmesanost
  
  

Så här gör du

  • Ugnsrostade rotfrukter: Ansa och borsta skockorna, dela dem på mitten och lägg dem i en ugnsfast form.
  • Ugnsrostade rotfrukter: Borsta morötterna och skär dem i fina bitar. Rosta dem i ugn, 15-20 minuter i 225° tills de är mjuka och har fått fin färg.
  • Såsen: Bryn lök och rotfrukter i smör. Slå i vin, vatten, vinäger, fond och farinsocker, låt det koka försiktigt i 40 minuter. Red av såsen till önskad tjocklek med maizena utrört i lite vatten. Smaka av såsen med fond, salt, peppar, vinäger och farinsocker.
  • Köttet: Smaksätt köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja på hög värme.
  • Köttet: Tillsätt smör och kryddor, ös köttet och låt det eftersteka i ugn på 120° till önskad stekningsgrad. Låt köttet vila 5 minuter på skärbrädan innan det skivas upp.

Servera köttet tillsammans med mos, skockor och sås.

Tips
Koka såsen dagen innan och baka av rotfrukterna. När det är dags att servera så koka upp såsen och värm skockorna i ugnen.

För att göra rätten vegetarisk – byt ut köttet mot grillost och använd endast grönsaksfond.

För att göra rätten vegansk – använd veganskt alternativ när du gör moset. Använd endast grönsaksfond och veganskt margarin i såsen. Byt ut köttet mot stekt rotselleri.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 4 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 60 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond