Chicken green curry

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Het kycklinggryta med asiatisk touch. Kyckling i grön curry med smak av vitlök, ingefära, citrongräs, chili och koriander. Kokosmjölk och grönsaker gör grytan komplett.

I receptet för Chicken green curry – kycklinggryta med grön curry rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Chicken green curry

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

600 g kycklingfilé
  smör och olja att steka i
Sås   
100 g ingefära, färsk
3 st vitlöksklyftor
0.5 st lök, gul
10 g chili, grön
1 st citrongräs
20 g koriander, färsk
5 st limeblad
2 msk fisksås
1.5 msk lime, saften av
1.5 msk råsocker
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 dl vatten
5 dl kokosmjölk
1 st morot, stor
0.3 st purjolök
1 st paprika, röd
100 g broccoli
1 st pak choi
Till servering   
4 portioner nudlar eller ris
  
  
  

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar och stek kycklingen klar i smör och olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.

SÅS

  1. Skala ingefära, vitlök och gul lök. Dela i mindre bitar.
  2. Dela chili på längden och skrapa bort fröna. Skär sedan i mindre bitar. Finstrimla citrongräset.
  3. Lägg allt i en mixer tillsammans och mixa till en slät massa. (Går även att finhacka istället för att mixa).
  4. Fräs grönsaks- och kryddblandningen i 2-3 minuter i lite olja för att få smakerna att komma fram.
  5. Tillsätt socker och pressa över lime och häll på fisksås, kycklingfond och vatten. Låt koka i 5 min.
  6. Skala moroten, skölj purjolöken och strimla sedan tunt.
  7. Skär broccolin i små buketter. Skölj och skär pak choi och paprika grovt.
  8. Häll kokosmjölken i grytan och koka upp.
  9. Tillsätt alla grönsaker utom pak choi och koka i ca 3 min.
  10. Lägg till sist i den stekta kycklingen och pak choi och koka i 2 min.

Servera med nudlar eller ris. Tillagas enligt förpackningsanvisning.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
25 minuter varav 15 minuters koktid
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (3)
5.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond