Chokladtryffel med kardemumma och kanel

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Bjud på små fina chokladtryfflar till dessert efter maten! Härlig chokladtryffel med smak av kanel och kardemumma. Gjorda med stor omsorg, mörk choklad och en fin kakaocoating. Syndigt gott!

I receptet för Chokladtryffel med kardemumma och kanel behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Chokladtryffel med kardemumma och kanel

Ingredienser

Runt 5 timmar
20

portioner

250 g choklad, mörk 70%
1.5 dl vispgrädde
0.45 st vaniljstång
1.5 msk farinsocker
2 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma, finmald
1 msk smör
20 st sötmandlar
  kakaopulver till "coating".

Så här gör du

  1. Hacka chokladen fint i en matberedare/mixer.
  2. Koka upp grädden tillsammans med vanilj, kanel, kardemumma och farin.
  3. Slå den heta grädden över chokladen och mixa allt tills det blir en slät smet.
  4. Lägg i smöret och mixa ytterligare några sekunder.
  5. Sila smeten i en låda med lock och ställ den i kylen minst 4 timmar.
  6. Ta ut chokladen och forma bollar, tryck in en mandel i mitten och rulla sedan kulorna i kakaopulver.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
4.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 3 timmar och 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
15 min
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 1 timme 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond