Bär- och chokladmuffins

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Goda och saftiga muffins med härligt mycket chokladsmak och söta bär. Med krämig topping av söt glasyr. Perfekt när du vill bjuda på något extra!

I receptet för Bär- och chokladmuffins behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Satsen räcker till 8 stora eller 12 små muffins.

Bär- och chokladmuffins

Ingredienser

Under 30 minuter
8

portioner

 ägg
2.25 dl yoghurt
4 msk smör, smält
 dl vispgrädde
 dl vetemjöl, special
2.25 dl farinsocker
 dl strösocker
100 g choklad, vit
175 g bär, torkade - t ex blåbär, mullbär, tranbär och russin
1 msk bakpulver
Glasyr   
2 msk florsocker
1 tsk citron, saften av

Så här gör du

  1. Rör samman ägg, yoghurt, smör och grädde.
  2. Blanda mjöl, farin, socker, choklad, bär och bakpulver ordentligt.
  3. Vispa i äggblandningen och skeda upp smeten i muffinsformar.
  4. Baka i ugn i 15-25 minuter i 175 grader (15 minuter för små, 25 minuter för stora).
  5. Rörflorsocker och citron till en slät glasyr.
  6. Ringla glasyren över kakorna och servera dem ljumna.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond