Fisk & skaldjur, Gryta

Fiskgryta med hummer och fänkål

I receptet för Fiskgryta med hummer och fänkål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g potatis
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk olivolja
    • 1 st vitlöksklyfta, skivad
    • 2 msk tomatpuré
    • 0.5 g saffran
    • 2 st tomater
    • 2 dl vitt vin
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 6 dl vatten
    • 1 msk apelsin, finrivet skal
    • 300 g torsk
    • 300 g lax
    • salt och peppar
    • Rouille
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • chili, röd
    • 2 st äggulor
    • 1 msk citron, saften av
    • 2 dl rapsolja
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala, skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i mindre bitar och fräs i olivolja.
    2. Tillsätt skivad vitlök, tomatpuré och saffran. Slå på vitt vin, fond, vatten samt finrivet apelsinskal. Låt allt puttra i 20 min.
    3. Gör rouille under tiden!
    4. Skär fisken i bitar, lägg i grytan och låt puttra med i ett par min. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
    5. Servera grytan i djupa tallrikar med rouille och gärna ett gott bröd till.

    Rouille

    1. Hacka vitlök och chili och lägg i en vid skål. Tillsätt äggulorna och citronsaft.
    2. Häll i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt till en tjock majonnäs.
    3. Smaka av med salt och peppar.

    Produkter