Fisk & skaldjur, Gryta

Gratinerad fiskgryta

I receptet för Gratinerad fiskgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g fiskfilé, t ex torsk
    • 1 dl lagrad ost, riven
    • 200 g räkor, skalade
    • 2 msk smör
    • 3 msk vetemjöl
    • 3 dl mjölk 3%
    • 2 dl grädde 40%
    • 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • färska örter, t ex dill
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Dela fisken i fina bitar, se till så att den är torr på ytan.
    2. Lägg fisken i en ugnsfast form.
    3. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölk, grädde och fond.
    4. Låt såsen koka under omrörning i 5 minuter.
    5. Smaka av med fond, salt och svartpeppar.
    6. Lägg räkorna på fisken, ringla över såsen och strö på osten.
    7. Gratinera 10-12 minuter i ugn, 175 grader.
    8. Gratängen är klar när fisken är genomvarm och den fått fin färg.
    9. Strö på örter och servera tillsammans med pressad potatis.

    Produkter