Fisk & skaldjur, Soppa

Krämig hummersoppa

I receptet för Krämig hummersoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 4 dl vatten
    • 3 dl vispgrädde
    • 1 st hummer, hel urtagen till garnityr
    • 4 st pilgrimsmusslor
    • 6 cl madeiravin
    • 3 cl konjak
    • 1 msk smör
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Koka upp vatten, grädde och hummerfond.
    2. Smaksätt med konjak, madeira, salt och peppar.
    3. Tillsätt smör, så att soppan blir blank.
    4. Red av soppan om den önskas tjockare.
    5. Grilla pilgrimsmusslorna lätt.
    6. Lägg den urplockade, lätt uppvärmda hummern och pilgrimsmusslorna i djupa, varma tallrikar.
    7. Servera soppan direkt med nybakat bröd och en smakrik svensk hårdost.

    Produkter