Fisk & skaldjur

Lättgravad och grillad lax med kålsallad

I receptet för Lättgravad och grillad lax med kålsallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 sida lax, benfri med skinn
    • 2 msk farinsocker
    • 1 msk salt
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 1 msk ingefära, riven
    • 8 dl salladskål, strimlad
    • 3 dl rädisor, tunt skivade
    • 3 dl sockerärtor, finstrimlade
    • 3 msk citron, pressad
    • 3 msk mango chutney
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 1,5 msk olja
    • 2-5 tsk tabasco
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Blanda farin, socker, salt, vinäger och ingefära
    2. Gnugga in blandningen i laxen och låt den marinera 4-6 timmar i kylen.
    3. Vispa ihop citron, chutney, fond, olja och tabasco.
    4. Slå det över kål, rädisor och sockerärtor.
    5. Blanda runt och smaksätt med salt och svartpeppar.
    6. Lägg laxen på en grillplåt, ställ in den i grillen på indirekt värme, det skall vara ca 150° i grillen, lägg på locket.
    7. Låt laxen grillas till önskad tillagningsgrad, det tar ca 15-20 minuter.
    8. Servera laxen rykande varm tillsammans med kålsalladen.

     

    Produkter