Fisk & skaldjur

Laxgryta med currysås

I receptet för Laxgryta med currysås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g laxfilé, skuren i medelstora kuber
    • 1 st lök, röd finhackad
    • 0.5 st paprika, grön skuren i bitar
    • 0.5 st paprika, röd i fina tärningar
    • 50 g sockerärtor
    • 10 st sparris, grön i bitar
    • 1 st morötter, skurna i slantar
    • 500 g musslor, skrubbade och rena
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
    • 3 dl matlagningsgrädde
    • 1 msk curry
    • 1 st vitlöksklyfta, hackad
    • 1.5 msk olivolja
    • 1 msk smör
    • 1 dl vitt vin, torrt
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Fräs lök och vitlök i olivolja, lägg i musslorna och slå över vinet.
    2. Koka musslorna under lock tills de öppnat sig. Sila av buljongen och spara den.
    3. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med curry i en kastrull.
    4. Tillsätt musselspad, grädde och skaldjursfond.
    5. Smaka av med peppar.
    6. Vid behov red av med maizena.
    7. Skär laxen i kuber, vänd varsamt ner i kastrullen och låt sjuda i fem minuter.
    8. Lägg upp i djupa tallrikar.
    9. Servera med ris, nudlar eller potatis.

    Produkter