Ljummen lax i saffransbuljong

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Kryddig lax med saffran, perfekt på buffébordet. Buljongen får en extra kick av sambal oelek, stjärnanis, Fiskfond, apelsin, citron, paprika och lök.

I receptet för Ljummen lax i saffransbuljong rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ljummen lax i saffransbuljong

Ingredienser

Under 2 timmar 30 minuter
4

portioner

600 g laxfilé
1 msk flingsalt
3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
5 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 g saffran
3 st stjärnanis
1 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
1 st apelsin
1 st citron
1 st paprika, röd
1 st paprika, gul
3 msk olivolja av god kvalité
  salt
4 st salladslök
  

Så här gör du

  1. Skär laxen i ca 8 bitar. Halstra den snabbt i het panna och med saltet.
  2. Lägg upp laxen i en form med höga kanter.
  3. Koka upp vattnet med Touch of Taste fiskfond, vitvinsvinägern och samtliga kryddor i en kastrull.
  4. Tvätta citrusfrukterna och riv sedan det skalet fint på frukterna samt pressa dem på saften och blanda i fonden.
  5. Skär stora, fina, tärningar av paprikorna och tillsätt i fonden.
  6. Vispa ner olivoljan och smaka av med salt.
  7. Slå fonden över laxen och ställ kallt, gärna ett par timmar innan servering.
  8. Strimla salladslöken och toppa laxen innan servering
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond