Mandelspätta med morotspuré och svamp

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Mandelfyllda spättafiléer med mild smak av hummer. Serveras med timjandoftande morotspuré, rostad mandel och en mix av svamp, bacon och zucchini.

I receptet för Mandelspätta med morotspuré och svamp rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Hummerfond och Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Mandelspätta med morotspuré och svamp

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

0.5 kg spättafilé
100 g mandel
1 dl rapsolja
0.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
1 msk olivolja
  salt och peppar
Morotspuré   
Morötter   
1 kg morötter
0.25 dl rapsolja
3 st timjan, kvistar färsk
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
0.5 dl vatten
Svamp   
100 g bacon, strimlad
0.5 kg svamp (ex champinjon, skogschampinjon, Karl-Johan, kantarell)
150 g zucchini, strimlad
0.5 msk smör
0.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  salt och peppar
  

Så här gör du

  1. Rosta 100 g mandel i en torr stekpanna. Låt svalna.
  2. Mixa mandel, hummerfond och olivolja med en stavmixer.
  3. Bred mandelröran på hälften av filéerna. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  4. Täck med folie. Tillaga ca 25 min i 175°.

Mandel

  1. Fritera 100 g mandel olja. Ta upp och låt mandeln rinna av på papper.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg dem på en plåt och ringla över 0.5 dl olja. Lägg på timjankvistarna och strö över salt och peppar.
  4. Rosta i ugnen tills morötterna mjuknat och fått fin färg, ca 30 min. Sänk ugnsvärmen till 125°.
  5. Ta undan några morotsbitar till garnering, mixa resten i matberedare tillsammans med grönsaksfond och vatten.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Svamp

  1. Bryn bacon och tillsätt svampen. Tillsätt zucchini och smör och fräs ytterligare några minuter, smaka av med grönsaksfond, salt och peppar.

Servering

  1. Fördela morotspurén på tallrikar och lägg fisken ovanpå. Garnera med de sparade morotsbitarna, friterad mandel och svamp.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter varav 10 minuter rimning
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1,5 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond