Örtkokta laxkuber med pepparrots-crème fraiche

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Supergod lax i kuber i en härlig buljong med smak av dill, citron och Fiskfond. Toppa med en pepparrotscrème och njut av den buljongkokta potatisen.

I receptet för Örtkokta laxkuber med pepparrots-crème fraiche rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Örtkokta laxkuber med pepparrots-crème fraiche

Ingredienser

Ca 50 minuter
4

portioner

500 g laxfilé
1 st lök, gul
700 g potatis
1 st morot
1 knippe dill, färsk
4 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
6 dl vatten
1.5 tsk strösocker
1 msk citronjuice, färskpressad
1 dl crème fraiche
2 msk pepparrot, färsk
100 g räkor, skalade
  

Så här gör du

  1. Skala och klyfta potatis och lök, förväll i kokande vatten i 10 minuter.
  2. Tärna laxen i 3 cm stora bitar och lägg över i en ugnsfast form tillsammans med morot i stavar, potatis, lök och dill.
  3. Blanda vatten, fond, socker och citronjuice, slå över så det precis täcker fisken.
  4. Sjud i ugn, 125°C ca 15 minuter.
  5. Servera i djupa tallrikar med lite av buljong och räkor.
  6. Vispa créme fraiche och smaksätt med riven pepparrot.
  7. Garnera med pepparrots-crème fraiche och finklippt dill.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
25 minuter varav 5 minuters koktid
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 55 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond