Skaldjurspaj med räkor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krispig skaldjurspaj med ägg, färsk dill, räkor och ost! Den goda smaken kommer av räkor, ost, crème fraiche, ägg, nyklippt dill och Hummerfond.

I receptet för Skaldjurspaj med räkor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Skaldjurspaj med räkor

Ingredienser

Ca1 timme 20 minuter
6

portioner

Pajdeg   
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl ost, riven lagrad (gärna Prästost)
150 g smör
Fyllning   
5 st ägg, hårdkokta
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
1.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  salt och peppar
3 msk dill, färsk hackad
  riven ost på toppen
  

Så här gör du

  1. Mixa ihop degen. Ställ den i kylen att vila, ca 30 minuter.
  2. Skala under tiden de kokta äggen och hacka dem grovt.
  3. Skala räkorna.
  4. Rör ut crème fraiche med fond och dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda försiktigt i de grovt hackade äggen och räkorna.
  6. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och nagga den.
  7. Förgrädda pajskalet i 200° i 8-10 min.
  8. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet.
  9. Strö över riven ost.
  10. Grädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond