Spenat- och jordärtskocksfrittata med räkor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig omelett i portionsform med jordärtskocka, spenat och räkor. Frittatan är smaksatt med salladslök, Skaldjursfond, dill och västerbottensost.

I receptet för Spenat- och jordärtskocksfrittata med räkor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Spenat- och jordärtskocksfrittata med räkor

Ingredienser

Ca 45 minuter
4

portioner

400 g jordärtskocka
2 msk smör
250 g räkor, skalade
4 st salladslökar
70 g babyspenat, färsk
  salt och peppar
5 st ägg
2 dl vispgrädde
2 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
1 knippe dill, färsk
100 g Västerbottensost
  
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och tärna jordärtskockorna i 1 cm stora tärningar, strimla salladslöken fint. Skala räkorna.
  3. Råstek jordärtskockorna i smör tills de är mjuka, tillsätt vårlöken och babyspenat.
  4. Vänd ner räkorna på slutet, salta och peppra.
  5. Fördela i smorda portionsformar.
  6. Blanda äggen med grädde och Bong Touch of Taste skaldjursfond. Häll i formarna.
  7. Plocka upp dillen i små vippor, tryck ner dillen lite försiktigt i formarna.
  8. Riv osten grovt och toppa formarna.
  9. Grädda i ca 15 min, eller tills äggstanningen stelnat.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond