Fisk & skaldjur, Gryta

Thai torskgryta

I receptet för Thai torskgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    50 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 400 g torsk eller kolja
    • 400 g aubergine
    • 3 msk flingsalt
    • 1 msk olja
    • 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 6 dl koksosmjölk
    • 2 tsk röd chili, finhackad
    • 1 msk ingefära, finriven
    • 1 msk vitlök, finriven
    • 1 st lime, rivet skal och saft
    • 50 g spenatblad
    • salt och peppar
    • Till servering
    • ris, nudlar eller potatis samt tomatsallad

    Så här gör du

    1. Skär fisken i fina bitar.
    2. Tärna auberginen, strö på salt och låt det stå 30 minuter.
    3. Skölj av saltet och torka auberginen på en kökshandduk.
    4. Hetta upp oljan i en gryta och bryn aubergine, ingefära, vitlök och chili några minuter.
    5. Slå i kokosmjölk och fond och låt det koka sakta 5 minuter.
    6. Smaka av med salt, peppar och fond.
    7. Lägg i fisken, låt det koka upp och dra sedan kastrullen åt sidan.
    8. Låt fisken bli genomvarm, rör i limen och avsluta med spenatbladen.
    9. Servera grytan tillsammans med ris, nudlar eller potatis samt tomatsallad.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91