Fläskkött, Nötkött

Indiska köttbullar i smakrik tomatsås

I receptet för Indiska köttbullar i smakrik tomatsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Receptet är inskickat av Lars Dille Diedricson. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Köttbullar
    • 600 g blandfärs
    • 1 st lök, gul
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 tsk kardemumma, malen
    • 1 msk spiskummin, malen
    • 1 tsk chilipulver
    • 1 msk koriander, malen
    • 1 st ägg
    • 1 dl ströbröd
    • 1 dl grädde
    • Sås
    • 1 st lök, gul finhackad
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 st vitlöksklyftor, rivna
    • 1 msk ingefära, riven
    • 1 st kanelstång
    • 1 msk spiskummin, malen
    • 1 msk koriander, malen
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 2 st tomater, finhackade
    • 2 st chili, grön färsk finhackad
    • 2 dl vatten
    • 3 dl kokosmjölk
    • 1 dl grädde
    • 1 kruka koriander, färsk
    • ris till servering

    Så här gör du

    Köttbullar

    1. Hacka löken fint och stek den mjuk utan att den får färg.
    2. Blanda stekt lök, kryddor, kalvfond, ägg, ströbröd och grädde i en stor bunke. Tillsätt färsen.
    3. Smaka av färsen med salt och peppra.
    4. Rulla sedan stora köttbullar och bryn dem i en stekpanna så att dom får fin färg. Ställ åt sidan.

    Sås

    1. Bryn löken ca 5 minuter. Lägg i vitlök, ingefära chili och kanelstång och fortsätt fräsa i ca 1 min. Lägg i köttbullarna, spiskummin, koriander, tomatpuré och tomaterna.
    2. Slå på vatten och resterande mängd kalvfond. Låt koka upp och sänk värmen. Låt allt sjuda ca 15 minuter.
    3. Häll i kokosmjölken och grädden, låt det puttra ytterligare 10 minuter innan servering.
    4. Hackar färsk koriander och strö över rätten.
    5. Ris eller couscous passar utmärkt till denna rätt.

    Produkter