Kåldolmar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassiska färspaket med god smak av kål. Färsen får sin goda smak av lök, soja, Kalvfond, kål och farinsocker. Kåldolmarna serveras med skysås med smak av timjan, med förslagsvis pressad potatis, rårörda lingon och pressgurka.

I receptet för Kåldolmar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kåldolmar

Ingredienser

Under 10 minuter
4

portioner

Kåldolmar   
1 st vitkålshuvud, litet
600 g blandfärs
1 st lök, gul finhackad
1 st potatis, stor kall pressad
1 dl ströbröd
2 dl mjölk, 3%
2 st ägg
3 msk soja, Mrs Cheng's Japansk soja
1.5 msk sirap
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  smaka av med smör, farin, salt, peppar och ev mer fond
Sky   
1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
4 dl vatten
 timjan, färsk
1 st lagerblad
Till servering   
  pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka
  

Så här gör du

Kåldolmar

  1. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint. Lägg hela kålhuvudet i en kastrull, täck med vatten och låt det koka upp och sjuda i 10 minuter. Ta upp kålen, låt den svalna något och plocka sedan av bladen så snyggt som möjligt. Skär bort mittnerven och hacka den tillsammans med de blad som går sönder.
  2. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, stek lök och den hackade kålen några minuter och ställ dem sedan åt sidan.
  3. Blanda färs, lök- och kålhacket, ströbröd, mjölk, ägg, soja, sirap och fond. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.
  4. Lägg en klick smet på kålbladen, vik ihop till täta, fina dolmar. Lägg dem i en ugnsfast form, pensla med smält smör och strö över lite farin och krydda med salt och peppar.
  5. Stek dolmarna i ugn, 30 minuter i 175 grader. Slå på skyn och stek ytterligare 20 minuter i 150 grader.

Sky

  1. Koka under tiden upp alla ingredienser till skyn.

Till servering

  1. Servera dolmarna tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond