Fläskkött

Raggmunkar på betor med fläsk

I receptet för Raggmunkar på betor med fläsk rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 dl vetemjöl
    • 1 dl mjölk
    • 2 st ägg
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • salt och peppar
    • 400 g potatis, mjölig, skalad
    • 400 g rödbetor, skalade
    • smör till stekning
    • Till servering
    • stekt fläsk
    • lingonsylt
    • crème fraiche

    Så här gör du

    1. Vispa samman en tjock smet av mjöl, ägg och mjölk.
    2. Smaksätt med salt, peppar och fond.
    3. Riv betor och potatis grovt, skölj de rivna betorna i kallt vatten och låt det rinna av.
    4. Blanda ner potatis och betorna i smeten.
    5. Stek fina raggmunkar i smöret och servera dessa tillsammans med crème fraiche, lingon och fläsk.

    Produkter