Grekisk Stifado

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Kryddig köttgryta med anor från Grekland. Den goda smaken kommer av både nöt- och fläskkött samt lök, tomat, Kalvfond, citron, kryddnejlika, vitlök, kanel, rött vin och oregano.

I receptet för en Grekisk Stifado rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Grekisk Stifado

Ingredienser

Under 4 timmar 30 minuter
4

portioner

400 g högrev, 4 cm stora bitar
400 g fläskkarré, 4 cm stora bitar
2 st rödlökar, skalade och klyftade
1 msk russin, grovhackade
400 g tomater, krossade på burk
3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk tomatpuré
0.5 st citron
1 knippe bladpersilja, färsk
2 msk olivolja
1 msk smör
Marinad till köttet   
0.5 tsk kryddpeppar, hel
6 st kryddnejlikor, hela
2 tsk flingsalt
4 st vitlöksklyftor, skalade
3 st lagerblad
1 st kanelstång
1 tsk oregano, torkad
1.25 dl rött vin
4 msk rödvinsvinäger
  potatis, rotsaker och fetasost till servering
  
  
  
  

Så här gör du

MARINAD

  1. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa.
  2. Häll över i en skål, lägg i lagerbladen och tillsätt resten av ingredienserna till marinaden.
  3. Marinera köttet i kryddblandningen i minst 2 tim.

GRYTA

  1. Sila av köttet från marinaden. OBS! Spara marinaden!
  2. Bryn köttet i olivolja och smör. Lägg över i en gryta.
  3. Bryn den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 5-7 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. Tillsätt i grytan med köttet och marinaden.
  4. Tillsätt den avsilade marinaden, kalvfonden, russinen, tomaterna och tomatpurén. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet.
  5. Låt koka upp, sänk sedan till medelvärme, sätt på locket och låt sjuda sakta i 1,5 timme.
  6. Ta av locket och sjud i ytterligare 1 timme eller tills köttet är riktigt mört och börjar falla sönder och såsen är härligt tjock. Håll ett öga på grytan och tillsätt en skvätt vatten om det ser lite torrt ut.
  7. Smaka av och tillsätt citronsaften och lite mer kryddor om det behövs.
  8. Finhacka persiljebladen och strö dem över. Avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja.
  9. Servera med rostade potatisklyftor och rotsaker och fetaost.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond