Fläskkött, Soppa

Systrarna Svenssons Höstsoppa med frikadeller

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök och Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtaget av Systrarna Svensson!

Betyg:

Personer: 4

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 500 g fläskfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl parmesan, riven
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök
  • Salt & peppar
  • Oregano & finhackad färsk persilja
  • Soppa
  • 5 st morötter
  • 1 st lök
  • 3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
  • 3 dl pasta, typ mezzanelli
  • 1 liter vatten
  • Bladspenat
  • Parmesan
  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Blanda färsen tillsammans med ströbröd, ägg, persilja, oregano, salt och peppar.
  2. Riv i två vitlökar och häll i brynt schalottenlöksfond.
  3. Rulla små frikadeller och stek ca tre minuter på varje sida.
  4. Skär lök och hacka morötter och låt puttra i en gryta tills det fått lite färg.
  5. Tillsätt grönsaksfonden samt ca 1 liter vatten och låt koka upp.
  6. Lägg i köttbullarna och pasta (det går även bra med pärlcouscous eller annan valfri pasta).
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Låt soppan puttra i ca tio minuter.
  9. Lägg i spenaten, rör ihop och riv över parmesan.
  10. Toppa gärna grytan med crème fraîche smaksatt med Bong Touch of Taste Brynt schalottenlök och servera krispigt vitlöksbröd till.

Produkter