Fläskkött

Touch of Larb Moo

I receptet för Touch of Larb Moo rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g fläskfärs, grovmalen
    • 1 msk rapsolja
    • 2 msk vitlök, finhackad
    • 2 msk chili, torkad, typ chili-flakes
    • 1 dl schalottenlök, tunt skivad
    • 1 msk fisksås
    • 1 msk lime, pressad
    • 1 msk socker
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • örter, hackade t ex mynta, koriander och persilja
    • salladsblad, spröda
    • jordnötter, krossade
    • solrosfrön

    Så här gör du

    1. Skiva schalottenlök och hacka vitlök.
    2. Hetta upp en wok eller stekpanna, slå i oljan och bryn lök, chili och vitlök några sekunder.
    3. Tillsätt köttet och stek det några minuter på hög värme.
    4. Smaksätt med fisksås, lime, socker och örter. Avsluta med fonden och 1 dl vatten, låt den koka in så att nästan all vätska har försvunnit.
    5. Skeda upp färsen på krispiga salladsblad och strö på krossade jordnötter eller solrosfrön.

     

    Produkter