Gräddig fiskgryta med fänkål och tomat

4.0/5
Betyg: 4.0 av 5
(1 röster)
Krämig fiskgryta med tärnad fänkål och vitt vin. Den goda smaken kommer av lök, vitlök, vitt vin, palsternacka, cocktailtomater och Fiskfond.

I receptet för Gräddig fiskgryta med fänkål och tomat har vi använt Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Gräddig fiskgryta med fänkål och tomat

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

2 st palsternackor, skalade och tärnade
1 st fänkål, tärnad
1 st lök, gul stor finhackad
1.5 st vitlök, finhackad
2 msk smör
2 dl vitt vin
3 dl mjölk, 3%
2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
600 g torsk eller sej i bitar
12 st cocktailtomater
2 msk maizena
  salt och peppar
Till servering   
  kokt potatis och dill
  
  

Så här gör du

  1. Hetta upp smöret i en kastrull och bryn lök, vitlök och palsternacka några minuter.
  2. Häll i vinet och låt det koka upp.
  3. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt det koka tills palsternackan och fänkålen är genomkokt men fortfarande spänstig.
  4. Rör ut maizenamjölet i några matskedar vatten och rör i detta.
  5. Lägg i fisk och tomater och låt sjuda med några minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar och ev mer fond.
  7. Toppa grytan med dill och servera tillsammans med potatis.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond