Grillade kebabspett med rostad lök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Goda grillade kebabspett av köttfärs med en glaze med sesamolja och honung som kommer att uppskattas av alla i familjen. Servera med goda tillbehör som bröd, grillade grönsake, sallad och någon god sås som tex Tzatziki.

I receptet för Grillade kebabspett med rostad lök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond.

Recept och bild är framtaget i samarbete med @chefwallin.

Grillade kebabspett med rostad lök

Ingredienser

Ca 60 minuter
4

portioner

400 g köttfärs
0.5 dl crème fraiche
1 dl lök, rostad
1 msk honung, flytande
1 msk potatismjöl
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 tsk curry
0.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk salt
Till grillning   
4 st grillspett
Glaze   
2 msk sesamolja
1 msk honung

Så här gör du

  1. Blötlägg grillspetten i vatten.
  2. Blanda och knåda samman alla ingredienserna till färsen.
  3. Låt stelna i kylen i 15-30 minuter.
  4. Blanda samman glazen och värm den snabbt i mikron. Då blandas honungen bättre med de övriga ingredienserna.
  5. Forma färsen kring 2-4 av grillspetten.
  6. Grilla kebaben tills de är genomstekta och pensla på glazen på alla sidorna av spettet.
  7. Njut till exempel med en fräsch sallad, grillade grönsaker, flatbred och någon god sås som tex Tzatziki.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond