Grön mat, Fisk & skaldjur

Bet-carpaccio med hummermayo

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken pÄ dina utvalda rÄvaror. Bong Touch of Taste fonder Àr ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstÀrker smakupplevelsen. VÄra fonder ger en bra mustighet i dina sÄser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestÀmt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla vÄra fonder har en hög andel huvudrÄvara och Àr fria frÄn tillsatta smakförstÀrkare. Med fonder frÄn Bong Touch of Taste lyfter du smaken pÄ maten och du kan kÀnna dig sÀker pÄ att mÄltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det Àr bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Carpaccio
    • 4 st smĂ„ rödbetor
    • 4 st smĂ„ gulbetor
    • 4 st smĂ„ polkabetor
    • 2 msk pressad citron
    • 4 msk rapsolja
    • Hummermayo
    • 1 dl rapsolja
    • 1 st Ă€ggula
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 1 msk pressad citron
    • 1 tsk grovkornig dijonsenap
    • Övrigt
    • 60 g spĂ€da blad
    • 100 g skalade rĂ€kor
    • 1 ask minimozzarella
    • 1 dl nötter, kĂ€rnor eller frön

    SÄ hÀr gör du

  • LĂ€gg Ă€ggula, senap och citron i en skĂ„l med höga kanter. Vispa i oljan med tunn strĂ„le. AnvĂ€nd gĂ€rna stavmixer.
  • Skala och skiva betorna sĂ„ tunt som möjligt (anvĂ€nd mandolin, osthyvel eller vass kniv).
  • LĂ€gg betskivorna var för sig i smĂ„ bunkar. Vispa samman pressad citron, oljan och salt. Fördela vinĂ€gretten pĂ„ betorna och vĂ€nd runt sĂ„ att de blir marinerade.
  • LĂ„t dem marineras 20 minuter och lĂ„t dem sedan rinna av.
  • LĂ€gg ut skivorna pĂ„ 4 tallrikar.
  • LĂ€gg en fin hög med sallad, rĂ€kor och mozzarella i mitten pĂ„ tallrikarna. Ringla mayon över salladen och servera.
  • Tips
    Du kan skala och skiva betorna i förvÀg. LÀgg dem i olika burkar sÄ att de inte fÀrgar av sig pÄ varandra. Hummermayon kan förberedas dagen innan.

    För att göra rĂ€tten vegetarisk – byt ut fonden till grönsaksfond, hoppa över rĂ€korna.

    För att göra rĂ€tten vegansk – byt ut fonden till grönsaksfond, hoppa över rĂ€korna och osten.

    Produkter