Grön soppa med wasabi och pumpakärnor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Underbart len, grön ärtsoppa som får sin fina smak av vitt vin, Ekologisk Grönsaksfond, wasabi och grädde. Toppa med krispiga, rostade pumpakärnor.

I receptet för Grön soppa med wasabi och pumpakärnor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Grön soppa med wasabi och pumpakärnor

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

0.5 dl pumpakärnor, gröna
0.5 tsk Wasabipaste
1 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
1 dl gul lök, finhackad
1.5 msk smör
2 dl vitt vin
6 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
750 g gröna ärtor, frysta
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk 3%
  salt och vitpeppar
  

Så här gör du

  1. Lägg pumpakärnorna i en torr stekpanna, hetta upp denna så att kärnorna blir rostade.
  2. Blanda wasabin i sojan och slå sedan i den i stekpannan och låt det koka in tills det blir torrt.
  3. Lägg kärnorna på smörpapper så att de svalnar.
  4. Fräs löken mjuk i smöret, slå i vin, vatten och fond.
  5. Tillsätt ärtorna och låt koka några minuter.
  6. Mixa soppan slät.
  7. Slå i grädden och låt soppan koka upp, smaka av med fond, salt och vitpeppar.
  8. Spara en dl soppa som mixas med den kalla mjölken till ett fluffigt skum.
  9. Avsluta med skummet och krispiga pumpakärnor.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond