Grön mat, Soppa

Kantarell och jordärtskocksoppa

I receptet för Kantarell- och Jordärtskockssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 250 g kantareller
    • 200 g jordärtskocka
    • 1 st lök, gul medelstor finhackad
    • 0.25 st purjolök, strimlad
    • 3 dl vispgrädde
    • 3 dl mjölk, 3%
    • 50 g smör
    • 4 dl vatten
    • 4 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • 0.5 dl persilja, färsk hackad
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Stek kantarellerna och de tärnade jordärtskockorna i smör, salta och peppra lätt.
    2. Tag upp och spara ca 1/3 av de stekta kantarellerna och jordärtskockan till garnityr.
    3. Fräs löken och purjon med resten av svampen.
    4. Tillsätt grädde, mjölk, vatten och kantarellfonden och låt koka sakta i ca 10 min.
    5. Kör soppan i mixer så att den blir slät och fin.
    6. Smaka gärna av med lite vitt vin, salt och peppar.
    7. Dekorera med garnityret och persiljan.
    8. Servera med nybakat frasigt bröd.

    Produkter