Pumpasoppa

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig pumpasoppa med en rund och god smak av rotselleri, vitlök, citron, pumpa och Ekologisk Grönsaksfond. Perfekt som förrätt med gott surdegsbröd.

I receptet för Pumpasoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Pumpasoppa

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

200 g pumpa, urkärnad och skalad
200 g rotselleri, skalad
2 msk rapsolja, kallpressad
1 msk balsamicovinäger, vit
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
1 msk citron, skalet av finrivet
1 msk vitlök, finriven
2 msk persilja, färsk grovhackad
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk, 3%
  flingsalt och svartpeppar
  
  

Så här gör du

  1. Vispa samman olja, vitlök, vinäger, citron och fond.
  2. Skär selleri och pumpa i bitar, lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Ringla på oljeblandningen och smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta grönsakerna i ugn, 200 grader, i ca 20-25 minuter. Ta ut dem när de är mjuka och lägg dem i en mixer tillsammans med persiljan. Mixa till en slät puré.
  5. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond.

Servera soppan i koppar eller skålar tillsammans med en liten klick crème fraiche.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond