Sötpotatis-fries

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Inte provat sötpotatis än? Då är det dags nu. Dessa fantastiska, krispiga sötpotatis-fries är så goda.

I receptet för Sötpotatis-fries behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Sötpotatis-fries

Ingredienser

Under 10 minuter
4

portioner

800 g sötpotatis
  olja till fritering
  flingsalt
  
  
  

Så här gör du

  1. Skala och skär sötpotatisen i stavar, torka dem noga på hushållspapper.
  2. Hetta upp olja så att den blir medelvarm, ca 150 grader.
  3. Fritera potatisen i omgångar tills de blir mjuka men fortfarande är spänstiga.
  4. Ta upp dem, låt oljan rinna av och lägg dem sedan på en bricka och ställ dem i kylen minst 1 timme.
  5. När det är dags att servera så hetta upp oljan så den är riktigt het, ca 170 grader.
  6. Fritera potatisen i omgångar tills de är krispiga och gyllenbruna.
  7. Servera direkt smaksatta med salt.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
25 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond