Grön mat, Pastarätter

Vegetarisk lasagne med fetaost och oliver

I receptet för Vegetarisk lasagne med fetaost och oliver rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    95 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 8 st lasagneplattor
    • 300 g spenat, fryst hel
    • 200 g ost
    • 1 st lök, gul
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 0.5 st purjolök
    • 1 bit rotselleri
    • 1 st morot
    • 2 st selleristjälkar
    • 1 msk olivolja
    • 500 g tomater, krossade på burk
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
    • 5 dl vatten
    • 0.5 kruka basilika, färsk
    • 15 st oliver, svarta utan kärna
    • 1 dl fetaost, i tärningar

    Så här gör du

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Lägg den tinade spenaten i en sil så att den får rinna av.
    3. Skala och hacka lök och vitlök.
    4. Skala och skär rotselleri och morot i bitar.
    5. Skölj och skiva stjälkselleri och purjolök i skivor.
    6. Fräs lök, purjolök, vitlök, morot och selleri i oljan.
    7. Blanda ner tomater, tomatpuré, grönsaksfond och vatten. Låt puttra utan lock till en simmig röra i ca 25 minuter.
    8. Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika.
    9. Varva lasagneplattor med grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat i en ugnssäker form.
    10. Låt det översta lagret bestå av grönsaksröra och riven ost.
    11. Gratinera i ca 30–45 minuter.
    12. Servera gärna med en tomatsallad smaksatt med basilika, olivolja och vit balsamicovinäger.

    Produkter