Nötkött, Gryta

Chili con carne på högrev

I receptet för Chili con Carne på högrev rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    180 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 800 g högrev
    • 1 msk smör
    • vatten
    • 0.5 dl Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 400 g tomater, krossad på burk
    • 1 st lök, gul
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 1 msk tomatpuré
    • 1-2 msk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark)
    • 400 g bönor, vita stora på burk (1 burk)
    • för rökigare smak, tillsätt Liquid smoke 2-3 droppar

    Så här gör du

    1. Skär högreven i grova bitar, 2×2 cm och bryn i smör.
    2. Täck med vatten, koka upp och skumma av.
    3. Tillsätt fond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud sakta i två timmar eller tills köttet är mört.
    4. Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök, ev. mer fond och nymald svartpeppar.
    5. Önskas rökig smak tillsätt någon droppe liquid smoke. (Ta det försiktigt, smaken är kraftig.)
    6. Servera till nybakat bröd och sallad.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91