Fläskkött, Gryta

Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia

I receptet för Fläskfilé med tärnat bacon, balsamico och salvia rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g fläskfilé
    • 140 g bacon, tärnat
    • 12 st cocktailtomater
    • 4 st salladslökar
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl vatten
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond eller Ekologisk Köttfond
    • 1 msk balsamicovinäger
    • 2 msk salvia, färsk, finstrimlad
    • 1 krm svartpeppar, grovmald
    • 2 msk smör
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl vetemjöl till panering
    • Till servering
    • ugnsrostade rotfrukter, potatis och lök

    Så här gör du

    1. Börja med att putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär sedan fläskfilén i 8 st bitar, banka ut skivorna lätt med handen.
    2. Halvera tomaterna och skär ner salladslöken i grova bitar.
    3. Finstrimla den färska salvian.
    4. Vänd fläskfilén i vetemjöl som är smaksatt med grovmalen svartpeppar och salt.
    5. Stekt fläskfilén i olivoljan och smöret på medelhög värme. Fläskfilén skall bli genomstekt, ca 2 min per sida.
    6. Lyft upp fläskfilén och låt vila på en tallrik.
    7. Tillsätt tärnat bacon i stekpannan, stek ett par minuter. Addera den finstrimlade salvian mot slutet.
    8. Tillsätt tomater och salladslök i stekpannan, låt steka med 1-2 min.
    9. Blanda vatten, grädde, balsamicovinäger och Bong Touch of Taste Kalvfond. Slå över bacon och grönsaksfräset och låt koka ca 1 min.
    10. Smaka av såsen med salt och grovmalen svartpeppar.
    11. Tillsätt fläskfilén i stekpannan med såsen och låt sjuda i ca 2 min.

    Servering

    Servera gärna med rotfrukter, potatis och lök som har rostats i ugn med olivolja, salvia, salt och peppar.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91