Gryta

Indisk linsgryta

I receptet för Indisk linsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Asian Fond Red and Hot för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st gul lök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 1 msk ingefära, färsk, riven
    • 1 msk röd chili, finhackad
    • 1 st morot
    • 0,5 st purjolök
    • 3 dl röda linser, torkade
    • 2 msk olja
    • 2 msk tikka masala currypasta
    • 2 tsk salt
    • 2 msk citron, pressad
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk Bong Touch of Taste Asian Fond Red and Hot
    • 1 dl gräddfil eller créme fraiche
    • peppar

    Så här gör du

    1. Skala lök, vitlök och morot.
    2. Ansa och skölj purjolöken,
    3. Skölj och kärna ur paprikan.
    4. Skär allt i fina bitar.
    5. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull,
    6. Fräs lök, vitlök, chili och ingefära försiktigt i oljan i kastrullen ca 5 minuter.
    7. Lägg i currypasta, morot, purjolök och linser, fräs ytterligare 1 minut.
    8. Slå i 1 liter vatten och fonden,  låt grytan koka sakta utan lock i ca 25 minuter tills grönsaker och linser känns färdiga.
    9. Smaka av med salt, peppar, fond, citron och mango chutney
    10. Servera grytan med en klick gräddfil eller crème fraiche.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91