Köttfärssås, långkok – Bolognese

1.0/5
Betyg: 1.0 av 5
(1 röster)
Långkokt Köttfärssås på högrev – en favorit för hela familjen. Med vitlök, rotselleri, sidfläsk, basilika, timjan, rött vin och Oxfond med rödvin.

I receptet för en riktigt långkokt Bolognese rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Köttfärssås, långkok Bolognese

Ingredienser

Runt 3 timmar
4

portioner

400 g högrev
100 g sidfläsk, varmrökt
1 msk smör
1 st rotselleri
1 st morot
1 st lök, gul
2 st vitlöksklyftor
2 tsk vetemjöl
2 msk tomatpuré
2 msk balsamicovinäger
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
5 dl vatten
400 g tomater, krossade på burk
2 dl rött vin
1 st lagerblad
10 st timjan, kvistar färsk
1 knippe basilika, färsk
  
  
  
  

Så här gör du

  1. Putsa högreven från senor och skär köttet i 1x1 cm små tärningar. Fintärna även det varmrökta sidfläsket.
  2. Skala och finhacka rotselleri, morötter och lök. Finriv vitlöken.
  3. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet inkl sidfläsket på hög värme i lite smör och olja. Pudra över vetemjöl och rör om. Lägg sedan köttet åt sidan i en stor gryta.
  4. Fräs grönsakerna i smör och olja i några minuter tills de mjuknat.
  5. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare en minut. Häll grönsakerna med tomatpurén i grytan med kött.
  6. Häll i krossade tomater, oxfond, vatten, vinäger, vin och kryddor (ej basilikan). Låt puttra i drygt tre timmar. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer vatten.
  7. När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop och blivit såsig är den klar.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar. Finstrimla basilika och vänd ner innan servering.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1,5 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond