Nötkött, Gryta

Sjömansbiff med rödbetor och getost

I receptet för Sjömansbiff med rödbetor och getost rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    150 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Sjömansbiff
    • 1 st lök, gul
    • 2 msk olivolja
    • 600 g fransyska
    • 600 g potatis
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk svartpeppar, mald
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 4 dl öl, lättöl 2,3 vol.%
    • 1 st lagerblad
    • 4 dl vatten
    • bladpersilja, färsk
    • Getostkräm
    • 200 g getost
    • 2 dl matlagningsyoghurt
    • Rödbetor
    • 8 st rödbetor

    Så här gör du

    SJÖMANSBIFF

    1. Skala och skiva löken och bryn den mjuk i olja under omrörning.
    2. Skiva köttet tunt och bryn i en stekpanna.
    3. Skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor.
    4. Varva lök, kantareller, potatis och kött i en stor gryta med lock.
    5. Krydda med salt och svartpeppar.
    6. Blanda tomatpuré, fond, öl och lagerblad.
    7. Häll vätskan över köttet.
    8. Späd med vatten så att det täcker. Sätt på lock och koka långsamt på spisen ca 1 timme eller i ugnen på 175° tills potatisen och köttet är mjukt.
    9. Krydda med salt, svartpeppar och ev. mer fond.
    10. Strö över bladpersilja och servera med tillbehören.

    GETOSTKRÄM

    1. Mosa getost och blanda med yoghurten.
    2. Krydda med salt och svartpeppar.
    3. Ställ kallt till servering.

    RÖDBETOR

    1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 25-30 min.
    2. Skala och servera varma i klyftor.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91