Fisk & skaldjur, Gryta

Skaldjursgryta med rotfrukter

I receptet för Skaldjursgryta med rotfrukter rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st lök
    • 8 st potatis, mandel eller sparris
    • 2 st morötter
    • 2 msk smör
    • 1 msk tomatpuré
    • 5 dl vatten
    • 4 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 5 dl grädde
    • 600 g laxfilé
    • 2 msk citron, pressad
    • 500 g räkor, skalade
    • Citron fraiche
    • crème fraiche
    • citronzest
    • svartpeppar

    Så här gör du

    1. Skala och skär lök, morot och potatis i fina tärningar (ca 1*1 cm).
    2. Bryn dem sakta i en kastrull i smöret.
    3. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt det koka sakta i 10-15 minuter tills rotfrukterna börjar bli mjuka.
    4. Tärna laxen i ca 1,5*1,5 cm stora tärningar och låt den sjuda i 1 minut.
    5. Rör i räkorna och smaka av med salt, peppar, citron och fond.
    6. Rör samman crème fraiche med citronzest och svartpeppar.
    7. Servera grytan i varma tallrikar med en klick citron fraiche på toppen.
    8. Servera grytan tillsammans med valfritt tillbehör.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91