Nötkött, Gryta

Slottsstek

I receptet för Slottsstek rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    135 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg fransyska
    • 1 msk smör
    • salt och peppar
    • 1 st lök, gul stor
    • 2 st morötter
    • 2 st lagerblad, små
    • 6 st ansjovisfiléer, små
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 2 tsk farinsocker
    • 1 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • ev 1 dl grädde och 1 msk svartvinbärsgelé

    Så här gör du

    1. Smaksätt köttet med salt och peppar, bryn det sedan i smör i en stekkastrull.
    2. Skär lök och morötter i bitar och stek dem tillsammans med köttet.
    3. Tillsätt lagerblad, ansjovis, vinäger, farin, vatten och fond.
    4. Ställ kastrullen med locket på i ugn (var noga med att handtag tål ugnsvärme), låt den steka ca 1,5 timme i 125 grader. Ös steken undertiden. Ta upp köttet när det är klart  och låt det vila en stund inna det skärs upp.
    5. Koka upp såsen, sila den och servera tillsammans med köttet och grönsakerna.
    6. Tips – tillsätt 1 dl vispgrädde och 1 msk svartvinbärsgelé i såsen för att få en rundare smak.

    Produkter

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/customers/webs/justdigital/bongtouchoftaste.se/web/app/uploads/cache/793d5c99057e15ba47cec7ecf83503f8ee53964a.php on line 91