Helstekt oxfilé med stomp

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Rosa oxfilé med potatis- och kronärtskocksstomp med god smak av kryddig örtolja. Fantastiskt gott tillsammans med smörsvängd sparris och spenat.

I receptet för Helstekt oxfilé med stomp rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Helstekt kängurufilé med stomp

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

600 g oxfilé
  smör att steka i
  salt och svartpeppar
Ruccolaolja   
50 g ruccolablad
1 dl rapsolja, kallpressad
Stomp   
800 g potatis, mjölig skalad
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
200 g vit pesto eller kronärtskockspuré
1 dl ruccolaolja
2 msk smör
 dl mjölk, 3%
Till servering   
  sparris och spenat till servering
  

Så här gör du

Kött

  1. Bryn oxfiléen i smör i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Efterstek i ugnen, 100 grader, till en innertemperatur på 56,5 grader.
  2. Låt köttet vila 10 minuter och skär sedan upp det i fina skivor mot fibrerna.

Ruccolaolja

  1. Lägg 50 g ruccolablad i en mixer.
  2. Hetta upp 1 dl kallpressad rapsolja till 70 grader.
  3. Häll den varma oljan över ruccolan och mixa till en grön, slät olja.

Stomp

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. låt den rinna av och vispa sönder dem.
  2. Vispa i fond, kronärtskocka, ruccolaolja, smör och varm mjölk till önskad konsistens.
  3. Smaka av med salt, svartpeppar och ev mer fond.

Till servering

  1. Skiva sparrisen tunt och fräs den långsamt i smör, smaksätt med salt och peppar.
  2. När sparrisen blivit mjuk så vänder du i en handfull spenat.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Runt 3 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond