Hjortfilé med rödvinssås och rotfruktspuré

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lyx ska det vara när vi firar in det nya året! Hjortfilé med rödvinssky och puré på vita rotfrukter. Härliga smaker som gifter sig med varandra.

I receptet för Hjortfilé med rödvinssås och rotfruktspuré rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond. Till puréerna rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Hjortfilé med rödvinssås och rotfruktspuré

Ingredienser

Under 25 minuter
4

portioner

600 g hjortytterfilé
1 msk smör
1 dl schalottenlök, finhackad
1 msk balsamvinäger
1 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
2 dl rött vin
2 msk vinbärsgelé
2 st schalottenlökar, skivade
Palsternackspuré   
250 g palsternackor, skalade
0.5 dl crème fraiche
1 msk smör
0.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
Persiljerotspuré   
250 g persiljerötter, skalade
0.5 dl crème fraiche
1 msk smör
0.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
Brysselkål och kantarell   
400 g brysselkål
150 g kantarell
  
  
  
  
  

Så här gör du

  1. Stycka köttet i 8 bitar, smaksätt med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och lägg i köttet.
  3. Låt det steka till önskad stekningsgrad, lägg dem sedan åt sidan.
  4. Lägg löken i stekpannan och låt den bryna några minuter.
  5. Slå i vinäger, vin, fond och låt det koka upp och sjuda några minuter.
  6. Tillsätt gelé och lägg i köttet.
  7. Smaka av med salt och peppar och servera kött och sky tillsammans med puréerna och grönsaker.

Palsternackspuré alt. Persiljerotspuré

  1. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
  2. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  3. Häll av vattnet och mixa med stavmixer till en slät puré med fond, crème fraiche och smör.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Brysselkål och kantareller

  1. Lägg brysselkålen i en kastrull, slå på kallt vatten och smaksätt med salt.
  2. Låt det koka upp och sjuda några minuter.
  3. Slå bort vattnet och låt kålen svalna.
  4. Dela kålen på mitten och dela svampen.
  5. Hetta upp en stekpanna, lägg i smör och stek kål och svamp tills det är gyllenbrunt
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond