Kantarellpasta med köttbullar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Kan det bli bättre än det här?! Saftiga stora köttbullar i en krämig sås med härliga gula kantareller. Såsen får smak av schalottenlök, vitlök, chili, soja, parmesan och Kantarellfond och köttbullarna får en fin smak av höst med enbär, fänkålsfrön, korianderkrydda, dijonsenap och Kalvfond. Servera med nykokt pasta och toppa med persilja och parmesan.

I receptet för Kantarellpasta med köttbullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond och Kantarellfond och  för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Recept och bild är framtagen i samarbete med @Simon Kafi.

Kantarellpasta med köttbullar

Ingredienser

Ca 30 minuter
4

portioner

Köttbullarna   
500 g nötfärs eller 600 g vegofärs
2 st schalottenlökar, stekta
1 st ägg
1.5 dl grädde
0.5 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
3 st enbär, krossade
0.5 tsk fänkålsfrön, krossade
1 tsk cayennepeppar
1 tsk korianderkrydda
1 tsk salt
1 tsk peppar
  Smör eller olivolja till stekning
Kantarellpasta   
400 g kantareller
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 st chili, hackad
7.5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
0.5 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
0.5 st kruka persilja
50 g parmesan
1.5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
400 g pasta
  Vatten til att koka pastan
  Smör till stekning
Topping   
  Riven parmesan
  Hackad persilja

Så här gör du

Köttbullar

  1. Blanda färsen med stekt schalottenlök, ägg, grädde, ströbröd, dijonsenap, Kalvfond och samtliga kryddor.
  2. Blanda samman och forma till stora köttbullar.
  3. Stek köttbullarna gyllenbruna i smör eller olivolja.

Kantarellpasta

  1. I en ren panna stek kantarellerna i smör.
  2. Tillsätt schalottenlök, vitlök och chili och stek några minuter.
  3. Tillsätt grädde, persilja, soja, parmesan och Kantarellfond.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt puttra medans pastan kokar.
  6. Ta upp köttbullarna ur såsen när pastan är klar.
  7. Vänd ner den nykokta pastan i såsen och toppa med köttbullarna.

Serveras med riven parmesan och hackad persilja.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (1)
5.0/5
25 minuter varav 10 minuters koktid
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond