Kokt Kalv i dillsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk kalv i dillsås – precis som på mormors tid. Grytan får sin goda smak av morötter, lök, kryddor, ättika, socker, dill och Kycklingfond.

I receptet för Kokt kalv i dillsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Kokt Kalv i dillsås

Ingredienser

Under 10 minuter5
4

portioner

Kött   
700 g kalvbog eller bringa
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 st morötter
2 st lökar, små
 purjolök
8 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
2 st kryddnejlikor, hela
Sås   
2 msk smör
3 msk vetemjöl
 buljong från kalvkoket
1 dl vispgrädde
2 msk ättika, 10%
2 msk strösocker
1 dl dill, färsk hackad
  
  
  

Så här gör du

  1. Skär köttet i fina bitar, ca 2*2 cm. Lägg dem i en rymlig kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp och spola, i kallt vatten, köttet rent från fett och äggviteämnen.

  2. Rengör kastrullen, lägg tillbaka köttet och slå på nytt vatten.

  3. Skala, ansa och skär grönsakerna i bitar. Lägg i lök, morötter, lagerblad, vitpepparkorn och kryddnejlikor i kastrullen. Glöm inte salta.

  4. Låt köttet koka sakta tills det känns mört, ca 45 – 60 minuter. (Ta upp grönsakerna när de är färdiga.)

  5. Ta upp köttet och sila buljongen. Spara ca 1 liter till såsen. Lägg köttet att vila tillsammans med grönsakerna.

  6. Smält smöret i kastrullen, rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget och låt koka i 5 minuter.

  7. Tillsätt grädden och dillen, smaka av med salt, socker och ättika. (Om du vill ha lite mer "sting" i såsen så går det bra att öka både mängden socker och ättika något.) Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen när den har fin balans.

  8. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter0
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond