Kräftsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En perfekt sås till fisk och skaldjur. Såsen får sin goda smak av kräftor, lök, vitlök, morot, smör, vitt vin, Hummerfond, cognac och grädde.

I receptet för Kräftsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kräftsås

Ingredienser

Ca 55 minuter
4

portioner

12 st insjökräftor (klorna), frysta (ca 0,5 pkt)
1 st lök, gul
1 st vitlöksklyfta
1 st morot
1 msk smör
2 dl vitt vin
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
3 dl vispgrädde
1 msk cognac
  salt och peppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Plocka av klorna på kräftorna. Lägg dem i en plastpåse och krossa dem genom att banka på dem.
  2. Skala och hacka löken och krossa vitlöksklyftan. Skala moroten och skär i små bitar.
  3. Fräs all lök och moroten i smör i en kastrull, lägg ner kräftskalen och fräs sakta i ca 10 minuter, rör runt så att det inte bränns vid.
  4. Häll i vitt vin samt hummerfonden och grädden.
  5. Låt koka upp och koka på svag värme i ca 20 min.
  6. Sila av och låt koka, reducera, tills 2,5 dl återstår.
  7. Smaka av med cognacen och salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond