Kyckling och nudelgyoza med sesamdressing

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Små asiatiska knyten med kyckling och sesamdressing. Den goda smaken i gyozan kommer av kyckling, glasnudlar, Kycklingfond, ingefära, kinakål och vitlök. Det är lite pilligt men blir så fantastiskt gott!

I receptet för Kyckling- och nudelgyoza med sesamdressing rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kyckling och nudelgyoza med sesamdressing

Ingredienser

Ca 2 timmar
4

portioner

32 st gyoza degplattor
1 st ägg
2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
2 dl vatten
Kycklingfärs   
125 g kycklinglår, färska
50 g glasnudlar, kokta
2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
50 g kinakål
35 g ingefära, skalad i bitar
1 st vitlöksklyfta, skalad
  salt och peppar
Sesamdressing   
1 tsk sesamolja
2 msk risvinäger
1.5 tsk strösocker
1.5 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
5 msk soja, Mrs Cheng´s Japansk soja
0.5 st citron, saft och rivet skal
  

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser till färsen förutom nudlarna.
  2. Blanda den koncentrerade fonden med vattnet, ställ åt sidan.
  3. Skär nudlarna i 1 cm långa bitar och blanda ner i kycklingfärsen, salta och peppra.
  4. Hetta upp en stekpanna på spisen och ta lite färs och stek som prov, smaka.
  5. Om det behövs salta och peppra färsblandningen igen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt den stå och dra i 30 minuter.
  6. Vispa upp ägget.
  7. Ta en tesked och klicka ut lite färs mitt på varje degplatta, pensla kanterna ägg.
  8. Förslut gyozan och vecka kanten fem gånger.
  9. Upprepa samma sak för varje gyoza.
  10. Bryn alla gyoza knyten i en het panna så att de blir gyllenbruna på ena sidan. * Slå sedan på fonden täck pannan med ett lock och ånga knytena i ca 3-4 min.
  11. Servera med sesamdressing i portionsskålar vid sidan av.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
80 min varav 60 min marinering
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond